Friday, November 12, 2010

Bazele Matematicii: Lectia15 - Functii elementare




Probleme din practica curenta conduc la diverse functii, care au la baza functiile elementare. Deci studiul functiilor elementare se impune cu necesitate. PRIVITI!

Bazele Matematicii: Lectia14 - Functii elementare




Plecand de la functii elementare, ajungem la functii compuse. Incercind sa modelam problemele din practica, cele din mediul inconjurator, ajungem la functii compuse si studiul lor se impune cu necesitate. De unde sa plecam? Sigur de la functii elementare. PRIVITI!

Bazele Matematicii: Lectia13 - Functii




Daca ai rabdare si esti perseverent si tu poti intelege de ce incep atitea exercitii si probleme cu: "se da o functie". Pina tu sau un coleg de-al tau veti fi intr-o clasa (in direct), nu mai este mult. Pina atunci sa urmarim pe proful online de la stupina:

Tuesday, November 9, 2010

Bazele Matematicii: Lectia12 - Functii




Ce inseamna o functie? Practica impune notiunea? Cum rezolvam probleme de maxim sau de minim? VIZIONATI:

Bazele Matematicii: Lectia11 - Functii




Se da functia", "Fie functia", iata cum incep multe exercitii si probleme. Multi elevi nu inteleg notiunea de functie dar o folosesc. Incerc un mod ORIGINAL de introducere a notiunii. Sa fi reusit? VIZIONATI:

Bazele Matematicii: Lectia9 - Functii




Un mod nou de a introduce NOTIUNEA de FUNCTIE, notiune foarte importanta pe intreaga perioada de liceu si nu numai. Urmarind acest grupaj de lectii, notiunile abstracte ale matematcii, vor fi mai usor accesibile.

Bazele Matematicii: Lectia7 - Notiunea de Functie




Inca de timpuriu, elevii aud de "NOTIUNEA deFUNCTIE", opereaza cu aceasta notiune dar foarte putini inteleg ce inseamna 'A STUDIA O FUNCTIE". Daca veti parcurge aceasta lectie si cele care vor urma, sigur veti intelege. Urmariti: